Cine suntem?

Gradinita Piticul Curajos a luat fiinta in anul 2011, fiind autorizata de catre M.E. sa functioneze atat pentru nivelul anteprescolar – prescolar. Activitatea se desfasoara intr-un spatiu larg, generos, in incinta unei vile situate foarte aproape de parcul I.O.R., in strada Copaceni, nr. 64, sector 3, Bucuresti.

Institutia dispune de un spatiu de joaca bine accesorizat, cu verdeata naturala si liniste. Colectivul unitatii este alcatuit din cadre didactice titulare cu studii superioare in domeniul stiintelor educatiei. Activitatile didactice fiind desfasurate conform curriculumului timpuriu 0 – 6 ani autorizat de M.E. De asemenea, oferim cursuri de logopedie desfasurate de logopedul cu care institutia colaboreaza.

Dispunem de un cabinet medical autorizat de D.S.P., unde isi desfasoara activitatea un medic specialist pediatru si asistenta medicala. Oferim, de asemenea, bucatarie proprie conform standardelor impuse de legislatia in vigoare, autorizat de D.S.V.S.A. cu bucatar calificat, meniul servit fiind unul sanatos, echilibrat din punct de vedere caloric, stabilit de medic. Dispunem de un sistem de supraveghere video, parintii avand acces la acesta.

Capacitatea institutiei este de 90 de locuri, varsta de frecventare fiind de la 1 an si jumatate pana la 6 ani – nivel prescolar.

despre gradinita piticul curajos

Informatii utile

 • cadre didactice specializate, cu studii superioare;

 • cabinet medical autorizat de D.S.P;

 • bucatarie proprie, bucatar calificat, meniuri sanatoase, echilibrate caloric;

 • sistem de supraveghere video, la care parintii pot sa se conecteze;

Viziunea noastra

Copilaria este perioada vietii omenesti de la nastere pana la adolescenta, de aceea, anteprescolarii – prescolarii sunt primii care beneficiaza de grija, atentia, implicarea adultilor intr-un sistem educational formal.

viziunea gradinitei piticul curajos

Accesul la educatie si formare de calitate reprezinta, pentru noi, motorul ce ne pune in miscare.

Pornind de la acest principiu, scopul strategic al Grădiniţei PITICUL CURAJOS este acela de a forma o unitate de invatamant competitive pe piata, care sa asigure dezvoltarea si suportul necesar copiilor, tinand cont de standardele europene. Astfel, grădiniţa urmăreste:

Astfel, grădiniţa urmăreste:

 • Dezvoltarea liberă, integrală si armonioasă a individualitătii umane;

 • Îmbogătirea capacitătii copilului prescolar de a intra în relatie cu ceilalti copii, cu adultii, si de interactiune cu mediul;

 • Formarea personalitătii autonome si creative;

 • Sprijinirea copiilor în dobândirea de cunostinte, capacităti si abilităti necesare viitoarei activităti scolare, precum si vietii sale ulterioare în societate.

Ce misiune avem?

Misiunea noastră derivă din nevoile de educaţie, identificate la nivelul societăţii de astăzi şi al comunităţii în care trăim. Pentru a se adapta noilor solicitări, se impune, cu necesitate, educaţia continuă şi permanentă a copilului. Aceasta se realizează prin introducerea unor noi modalităţi şi forme de instruire şi educare, asigurarea coerenţei şi unităţii sistemului educaţional.

gradinita Piticul Curajos

Misiunea noastră derivă din nevoile de educaţie, identificate la nivelul societăţii de astăzi şi al comunităţii în care trăim. Pentru a se adapta noilor solicitări, se impune, cu necesitate, educaţia continuă şi permanentă a copilului. Aceasta se realizează prin introducerea unor noi modalităţi şi forme de instruire şi educare, asigurarea coerenţei şi unităţii sistemului educaţional.

Obiectivele vizează, în egală masură, cunoştinţele, achiziţia de atitudini, clarificarea valorilor şi demersul practic.

Eficienţa educaţiei pe care o oferim, alături de cea primită de la părinţi, se poate aprecia numai prin efectele pe termen lung asupra comportamentului viitorului cetăţean, ramânând însă în vigoare şi obligaţia de a avea o utilitate imediată.

Principalul deziderat de la care a pornit echipa managerială a gradinitei a fost acela de a oferi copiilor din Grădiniţa PITICUL CURAJOS o îngrijire ireproşabilă, din toate punctele de vedere. Atenţia acordată în egală măsură fiecărui copil, fără excepţie, este fundamentul educaţiei şi îngrijirii în gradinita.

Educaţia furnizată în grădiniţă ţinteşte către:

 • Asigurarea accesului la o educatie complexa si echilibrată pentru fiecare copil, indiferent de apartenenta etnică sau religioasă.

 • In toata activitatea noastra desfasurata in invatamantul prescolar, se va respecta dreptul copilului la joc – si anume un joc educativ, care ii va permite copilului sa se dezvolte fara a simti ca este obligat sa invete.

 • Cream posibilitatea ca fiecare copil sa se dezvolte in propriul sau ritm si sustinem dezvoltarea increderii in sine.

 • Ridicarea nivelului calitativ al organizaţiei grădinitei si asigurarea condiţiilor de formare si dezvoltare profesională, în  vederea asigurării calităţii în unitate.

 • Aplicarea prevederilor, normelor legale din invătămantul românesc.

 • Respectarea drepturilor fundamentale ale omului, cu prioritate ale copilului si valorizarea fiecarui participant la actul educativ.

Cine formeaza echipa noastra?

Alazaroae Marinela
Alazaroae MarinelaFondator / Prof. Inv primar si prescolar
Draghicean Mirela
Draghicean MirelaDirector educativ / Prof. Inv primar si prescolar
Diaconu Carmen Silvia
Diaconu Carmen SilviaPsihopedagog
Fieraru Mioara
Fieraru MioaraEducatoare
Croitoru Carmen
Croitoru CarmenProf. Inv primar si prescolar
Bucur Alina
Bucur AlinaProf. limba engleza
Dragan Corina
Dragan CorinaEducator, puericultor
Brates Corina
Brates CorinaDoctor
Raducanu Florentina
Raducanu FlorentinaAsistenta medicala
Dorobantu Elisabeta
Dorobantu ElisabetaBucatareasa
Drinca Marcela
Drinca MarcelaIngrijitoare

Inscrie-ti copilul la gradinita
PITICUL CURAJOS!